Кошик порожній
10 Січень 2020
У чому суть?
Деякі люди думають, що дотримання безглютенової дієти є вирішенням проблеми здуття, але нове дослідження показує, що це вірно лише тоді, коли ви розумієте суть заміни глютену(клейковини).
Дослідники провели опитування 60 здорових дорослих людей, які дотримувались дієти з низьким вмістом клейковини. Після восьми тижнів вони повідомили, що відчувають себе краще та без здуття, ніж це було до дослідження, коли вони споживали більше глютену. Враховуючи це, переваг дієти ви не відчуєте, якщо у раціоні будуть пшеницевмісні продукти, такі як хліб та інші хлібобулочні вироби. Замість цього, краще вживати продукти, які багаті харчовими волокнами.
Експертний аналіз
by Brent Hofacker
Пшениця, жито та ячмінь містять пептиди глютену, які залишаються у вашому кишковому тракті, говорить автор дослідження Олаф Педерсен, доктор медичних наук, професор Центру нових основних досліджень метаболізму в Ново Нордіск в Університеті Копенгагена. Вони можуть викликати здуття навіть у людей без нетерпимості, хоча Педерсен зазначає, що потрібні додаткові дослідження. Безглютенові еквіваленти можуть не вирішити цю проблему. Ці продукти часто виготовляються з високопродуктивних інгредієнтів, таких як тапіока, горох і рисове борошно.
Висновок
by Unknown
Педерсен каже, що найкращий спосіб запобігти здуттю, дотримуючись безглютенової дієти, незалежно чи маєте ви чутливість до глютену чи ні – це отримання харчових волокон з цільних продуктів. Додайте до свого раціону: ягоди, коренеплоди, коричневий рис, овес і квіноа. Він рекомендує 25 г волокна на день для жінок і 38 для чоловіків.
Слідкуйте за нами в Instagram - @livinghealthua
Наша найновіша стаття
Натискаючи на цю кнопку, ви погоджуєтеся з умовами Користувальницької угоди
Напишіть свій Email і ми надішлемо вам листа для відновлення пароля