10 Январь 2020
Буряк – це унікальне джерело беталаїну (потужний антиоксидант та протизапальний засіб), клітковини, фолієвої кислоти, калію та марганцю. До того ж, його легко можна приготувати вдома.
Полуниця, ожина, чорниці….Важко знайти людину, яка не любить ягоди. Влітку вони смакують найкраще. Багаті на вітамін С, клітковину та антиоксиданти, ягоди дуже корисні для здоров’я: вони зменшують ризик виникнення хвороби Альцгеймера, Паркінсона та деяких видів раку. І найприємніше: склянка ягідок містить менше ніж 60 калорій.
Саме влітку вони найсмачніші та найкорисніші. Увага дослідників баклажанів була зосереджено на назуніні, ця речовина захищає наші клітини від вільних радикалів. Чудово смакує разом з курятиною, яловичиною та як доповнення до вегетаріанського меню.
Яке барбекю без кукурудзи ? Деякі вегетаріанці вважають, що кукурудза занадто калорійна. Проте, якщо запікати її в невеликій кількості олії, ніякої шкоди для фігури не буде. Збризніть качан лимонним соком та запікайте в фользі до готовності – надзвичайно простий, невибагливий у приготуванні рецепт. Крім того, кукурудза чудово смакує в салатах з чорною квасолею, помідорами та червоною цибулею. Солодка кукурудза багата на лютеїн та зеаксантин – фіторечовини, надзвичайно корисні для зору.
Дійсно цей продукт завжди можна знайти на полицях супермаркетів, незалежно від пори року. Кальцій, білок та різноманітні пробіотики (необхідні для нормального процесу травлення ), роблять цей йогурт дуже корисним. Приготуйте на сніданок смузі з літніми ягодами або овочами, чи візьміть з собою для перекусу на роботі.
З яким нетерпінням ми чекаємо на цей виключно літній продукт. Перекусити на пляжі, підсмажити на грилі чи просто подавати як окремий десерт до столу. Персики – це потужне джерело вітаміну С, вони знижують ризик виникнення діабету, серцево-судинних захворювань та запобігають порушенню процесів метаболізму.
Влітку немає часу для повноцінного обіду, сніданку чи вечері? Ці горішки можуть стати у нагоді тим, кому треба швидко втамувати голод. Арахіс на 80 % складається з корисних для серця, мононасичених та ненасичених жирів, крім того, одна пригоршня смаженого арахісу містить 7 грамів білка, саме тому ці горішки добре втамовують голод. Візьміть з собою трохи арахісу в дорогу, на пляж або перекусіть вдома, перед тим як йти у гості.
Нема нічого кращого за помідори влітку. Томати – це неоціненне дієтичне джерело лікопину – антиоксиданту, який зменшує ризик виникнення серцево-судинних захворювань та раку. Помідори стануть чудовим доповненням до салату, пасти, сендвічу, або ж, їх можна їсти цілими, без заправок та приправ.
Цукіні – дуже низькокалорійний овоч: всього 29 калорій в одній чашці. Це джерело натуральної клітковини, яка запобігає виникненню проблем з травленням та знижує рівень холестерину. Найкраще смакують підсмажені на грилі, в кебабі чи з рибою. Можна, також, додавати до пасти або готувати на пару.
Та хіба можна уявити літо без кавуна? Не дивлячись на те, що кавун на 92 % складається з води, він містить багато поживних речовин: вже відомий нам лікопин та вітаміни А, В6, С. Чудовий десерт і зовсім не шкодить фігурі – всього лише 40 калорій на 200 гр. З нього готують салати з сиром фета, або додають в коктейлі.
Ви прочитали і подумали, що все це знаєте? Але важливо не знати, а пам’ятати про це, вибираючи влітку продукти для страв. Ловіть момент, адже літнє меню – це дійсно круто та весело.
Слідкуйте за нами в Instagram - @livinghealthua